“Това, което толкова мъчително се опитваме да преодолеем вече година

...
 “Това, което толкова мъчително се опитваме да преодолеем вече година
Коментари Харесай

Кристиан Вигенин: БСП показа, че знае как се случват нещата и има план за управлението на страната

 Open photo

 

“Това, което толкоз трудно се опитваме да преодолеем към този момент година и половина - да се откъснем от този авторитаризъм и този олигархичен модел, основан от ГЕРБ с поддръжката на Движение за права и свободи, може да се окаже на вятъра изпитание, в случай че на тези избори допуснем нещата да се върнат назад. Затова хората би трябвало да излязат да гласоподават. ”

Това съобщи лидерът на листите на “БСП за България ” в Пловдив и Ямбол Кристиан Вигенин в предаването “Актуално от деня ” по БСТВ.

“Едно е да имаш положителното предпочитание нещо да се промени, само че друго е да можеш да преодоляваш това тежко завещание в ръководството. Българска социалистическа партия сподели, че знае по какъв начин да се случват нещата и имахме проект в това ръководство. Неслучайно четиримата министри на Българска социалистическа партия се демонстрираха като най-успешни - тъй като знаеха за какво са там и имаха проект по какъв начин малко по малко да осъществят тези дейности ”, добави той.

По неговите думи левицата е била стабилизиращ фактор в държавното управление: “А в този момент, с ясни послания, проект, политики и способени персони в Народното събрание, а и в бъдещето ръководство, в случай че сме по-силни, ще имаме по-силно ръководство, което по-целенасочено да работи по новата посока на развиване на България ”, безапелационен е Кристиан Вигенин.

“Пловдив е вторият по величина град в България, град с обичаи и с такова местонахождение, че елементарно би трябвало да притегля вложители и да се основават работни места, само че има няколко нерешени казуса, които основават неуютна среда на живот ”, уточни социалистът.
Един от тях, по неговите думи, са неосъществените планове за разширение на входната и изходната инфраструктура на града, което основава съществени тапи и милиони часове месечно изгубени в трафик. Друг проблем, който Вигенин посочи е неосъществения градеж на новата постройка на операта, като, по думите му, е тъпо, че град на културата като Пловдив няма постройка на своята опера и изрази вяра, че планът ще започва в границите на идващия мандат. По отношение на спорта, Кристиан Вигенин акцентира окаяното положение на стадион “Пловдив ” и регионът към гребната база и разяснява, че в случай че той и прилежащата му инфраструктура бъдат реновирани, пловдивчани могат да имат едно прелестно място за спортуване.

“Това са три неща, свързани с инфраструктурата, с културата и със спорта, с които ние се ангажираме като претенденти за народни представители в Пловдив и по които съм уверен, че ще намерим поддръжка от идващото държавно управление ”, сподели Вигенин.
“Особено съм удовлетворен, че един затлачен от ГЕРБ план като новата болница на Ямбол, след доста старания той към този момент е необратим. Ако всичко се развива обикновено, в границите на идната година Ямбол ще има нова болница ”, разяснява претендентът за депутат от левицата за дълго чаканото лечебно заведение в града.
За региона той още уточни плановете като пътя от Лесово до петолъчката, основаването на индустриална зона и четирилентов път сред Сливен и Ямбол за предпочитани. Вигенин посочи и програмата “Странджа-Сакар ”, която е значим план от позиция на сигурността по границата и на обезлюдяването на района, като първите средства по него би трябвало да влязат още от идната година.

“Всичко това ще е допустимо, в случай че има хора, които знаят какво желаят да реализират, които желаят да оставят нещо след себе си, а не да откраднат едни пари, както постоянно се случваше при ГЕРБ. И при една добра съгласуваност сред локалната власт, регионалната администрация, държавното управление и с безапелационната поддръжка на Народното събрание, мисля, че в идващите години доста неща ще се трансформират в цяла България и съответно в Пловдив и Ямбол ”, заключи Кристиан Вигенин.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР